La web original de MadTeam, online desde 1997
Entrar | Registrate
MadTeam > Foros de Montaña y Grupos > Montaña con niños > Excursions en refugi

Montaña con niños

volver al indice del foro.

Thursday 13 september 2007 - 13:34:20

Excursions en refugi

Bones,

Tinc pensat fer una sortida en familia en refugi, nomes som tres però en aquestes dates ja comença a haber-hi sorpreses a muntanya. Vull anar al refugi de Saboredo o la de Gerber Mataro, voldria opinions sobre anar de refugis amb canalla (la meva filla te 10 anys, ja pot) i quines experiencies héu tingut, doncs jo ara estic una mica recelosa per la qüestió de que la muntanya s´ha massificat.

Salutacions

  

expandir todo contraer todo 19 Respuestas Última respuesta Thursday 18 october 2007 - 20:51

 
Thursday 13 september 2007 - 14:41
Encara que no t´ho pugui semblar, la teva pregunta abasta un ventall enorme de respostes. Has de tenir en compte que "anar de refugi" no és un fet simple. Primer de tot hauries d´analitzar si el refugi ha de ser lliure (com el Gerber Mataró) o guardat (com el de Saboredo). En el primer trobaràs unes instal.lacions d´ús obert, però limitat, (lliteres, taula, cuina) i en el segon et trobaràs amb unes dependències més equipades, ja que hi ha algú que s´encarrega de la seva gestió. Tal i com estan les coses avui en dia, als refugis guardats els hi agrada actuar amb reserva prèvia (no tots, ull), mentre que als lliures ningú et garanteix que tinguis lloc quan arribes. Si el / els nanos no han anat mai, jo em decantaria inicialment per un refugi guardat i, vist el resultat, podries afegir nivell d´aventura a l´assumpte. Veig que et decantes per la zona d´Aigüestores. Dos refugis que poden actuar com a iniciàtics (sempre que vulguis tenir en compte el que t´he dit), són Josep Mª Blanc i Amitges. Són com a petits hotels de muntanya, el seu accés és senzill i el seu entorn preciós. Pero és clar, aquesta resposta obeeix a una opinió molt personal meva, segurament algun altre pare et donarà una versió diametralment oposada. Salut i muntanyes
   Ocultar todas las respuestas      
Thursday 13 september 2007 - 14:43

Hola Rofar,

No entenc massa bé quin és el dubte o el recel a què és degut. Vull dir que no veig la relació entre una nena de 10 anys i la massificació de la muntanya. Jo porto el nen de 8 mesos a refugis, de fet ha dormit en refugis, en camping, en caravana i en zones d´acampada i ell no té el més mínim problema ni en el lloc on dormir ni per la gent que hi ha, el soroll i demés. El recel és per si hi ha massa gent? pel comportament de la gent? per si s´hi troba còmode o no?

en quant als refus que comentes....doncs al de gerber mataró no he estat, al de saboredo si, es un refu petit i molt simple...una sala per menjar i una per dormir i res mes.

Salutacions

 


   Ocultar todas las respuestas      
Thursday 13 september 2007 - 23:55

La nostra experiència personal es d´aquest estiu: Anada al refugi del Rulhe (des de la bandan F) amb 3 de canalla de 14, 12 (cap problema) i 5 anys (braçoooos!). Malgrat tot a poc a poc i bona lletra (un conte rera un altre) hi varem arribar en 4h30´ (2:30 en teoría). Et puc assegurar que la petita estava com una moto d´emoció i que va valdre la pena.  D´el refugi et puc dir que fetén: 50 plaçes, de les que la meitat son en  habitacions de 2 o 6 persones i la resta en sala comuna ( naltros estavem en una de 6) i els serveis correctes (l´aigua calenta de la dutxa es paga a part). Nosaltres varem sopar "de menú" i va ser correcte. Val la pena de reservar.

Salut i endevant, que val la pena.

Karles


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 00:11

Hola Rofar, jo tampoc entenc massa quins son els dubtes, si ho dius per que sera la primera vegada que la portis no crec que tinguis que preocuparte de rres per que normalment als mes petits els hi agradan bastant les novetats, jo tinc dues nenes de 14 i 10 anys i ja fa temps que van a refugis i estan molt contentes de fer-ho, un altre cosa es que no li agradi i no vulgui tornar mes vegades.

I respecte als refugis que comentas crec que el comentari que fa l´Amunt sobre els refugis es molt encertat, per ser la primera vegada potser el refugi d´Amitges es mes adient, de facil acces i amb tots els serveis, i d´aquesta manera veuras les reaccions de la teva filla en un lloc no tan diferent als que pot estar acostumada i a partir d´aqui podras decidir si la portas a refugis mes "muntanyencs".

salu2


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 00:21

 Amb 8 mesos i ja el portes a refugis co.......ns i jo que pensaba que les habia portat de jovenetes (amb 8 i 4 anys)....jejeje.......amb guanyes per golejada .

 pel mes .

salu2


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 08:04

Hola capitatro

jejeje sips amb 3 setmanes va pujar a erill la vall al madstage  durant la baixa per maternitat vaig estar fent sortides locals, ell i jo solets marsupi amunt i avall, amb uns dos mesets i mig o tres vam fer sortideta a montserrat amb alguna baixada un tant ´lletjota´, amb poc més grau dels barrots del montsant...diverses sortides locals, alguna incursió a cimets andorrans....i aquest estiu amb 6 mesos l´hem portat a alps, evidentment no hem pujat a 4000m però si que hem fet alguns cimets més baixos i a chamonix va arribar-se fins a un glaciar i tot. A part algun dia ha anat a escalar, encara que de fet ell només feia equilibris a peu de via i dormia com una marmoteta, i fins i tot ha entrat a una cavitat de la qual llàstima que no duiem dos frontals pq sino haguessim entrat una micona més.

L´avantatge de quan són petits es que si es vol es poden portar a tot arreu, ja veurem quan comenci a caminar....i a pesar més, que portejar-lo és cansat.

PD vaig ser reticent a portar-lo de refus perque em feia por que molestés la gent a la nit...però en veure que no plora doncs ho vaig provar....i el cert es que la gent diuen que no molesta en absolut. Fins ara havia tingut moltissima sort en poder compartir afició amb la parella, ara tinc moltissima sort en que (almenys de moment) puc compartir part d´aquesta afició també amb el nen


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 12:04

Us agrareixo les vostres opinions,

Us comento els recels. Per una part no em fa cap recel anar al refugi amb la nena, doncs també he anat amb ella des de que tenia mesos tant d´acampada com en tenda, en caravana i en un refugi lliure que tinc a prop del poble i que nomes coneixem alguns de la zona.

Els recels son. Primer: en els refugis lliures, quines probabilitats tinc de no trobat plaça o d´haver de dormir a la llar de foc? Suposo que molt elevades. En els guardats, si pots reservar-los (el de Saboredo costa molt de trobar el responsable), realment em guardaran la plaça si quan arribo han arribat abans algunes persones que necessiten el refugi ?(ja sabeu condicions de pluja o altres).  Tinc por de quedar-me sense la plaça amb la nena cansada i amb fred. Fa mes de 10 anys que no vaig per refugis coneguts, però a llavors aquestes situacions ja me les trobava i la solució era carregar la tenda o la funda de vivac. Sincerament, vull recorrer el circ del Saboredo i no voldria exposar-me al ras. Segon: la gent, encara hi ha els que poden anar al refugi per fer gresca tota la nit? , per la gent que us agrada la muntanya, obviamet m´està molt bé, però havia trobat grups que s´arriben al refugi tard i la gresca continua a les 3.... (Qui s´alça llavors a ....?)

Gracies per les vostres aportacions

 

 

 

 

 

 


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 12:11

T´agraeixo molt la teva opinió. Apunto les teves propostes. Aprofito per preguntar-te, normalment, s´ha de reservar amb molta antelació? M´havia trobat que quasi amb més de 6 mesos (cas de l´estiu), però ara tinc la idea de no tocar refugis en Juliol i Agost.

Salutacions


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 12:15

Primer: Si , en un refugio libre es muy posible que no tengas plaza.

Segón: Si has reservado no te la quitaran

Tercer: A mi nunca me ha pasado , en los refugios se duerme no se va de gresca hasta las 3, aunque a lo mejor pase alguna vez a mi repito nunca me ha pasado, como mucho la gente ronca... eso si que no tiene solución

 

 


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 12:23
por cierto se nota que hace tiempo que no vas porque esos problemas se daban más hace años que ahora (o por lo menos a mi me ha pasado + hace unos 10 años), ahora para algunas cosas bien , otras no tanto han ganado en formalidad
   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 12:48

OK

El refugi que hem triat és petit, crec que una cabana de pastor reformada. Per la nena estic segura que li agradarà, com els teus, per cert que tal l´experiencia amb la de cinc? molts braços , veritat? n´hi ha que ja sabem el que és.

Fins aviat.


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 12:51
Hola!

El noi i la noia que hi ha a Saboredo (al menys quan hi vaig anar fa dos anys) no paren de voltar, costa de trobar-los!

Només un matiç a tota la info que t´han donat, els dos guardes tenien gossos bastant grans (un d´ells tenia 9 mesos i pesava 55kg). En principi no hi ha d´haver cap problema, però per si tens alguna reticència amb la canalla... de totes maneres, si hi truques pregunta si encara els tenen!

Salut!

   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 12:52
Me alegra saberlo, por cierto me haces recordar una anécdota que me pasó (años ha). En una ocasion (en refugio libre) uno roncaba tanto que todos dormimos fuera. Aunque no lo creas fué así, suerte que era verano ....
   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 12:56

Pels gosos cap problema. Però ho preguntaré. Efectivament el mobil no sol estar lliure. A insistir.

 


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 17:05

¡Hola!

Ens ha passat en precisament el refu Ernest Mallafre gent feint gresca fins no sé quina hora. A més estava molt brut. Els guardas les daba igual. O sigui no per als nens.

Millor al Amitges - tot el contrari.

salut

Mike


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 14 september 2007 - 19:14

jejeje, aixo sembla una competicio...........la meva petita amb 4 mesos ja va anar de camping.....una passada, no i havia nena, menjar i dormir, la gent es quedaba totalment sorpressa cuan la veien sortir de la tenda.......i la primera excursio tambe va ser a les horas, vem fer el circuit dels estanys de les Bulloses.........la veritat es que tens tota la rao es molt gratificant poder compartir amb ells  les nostres aficions

salu2


   Ocultar todas las respuestas      
Sunday 16 september 2007 - 17:58

Ei companys,

Els meus no han anat de refu, per lo que diu una chica de molestar per la nit. Finalment no ens hem atrevit. Ara ja en tenim 2, una de 3 anys i mig i un petit de 9 mesets.

Per UnaChica:

Els he dut de camping, excursions, algun cim d´Andorra, Raquetes, Alps, trepitjar una miqueta de glacera (lo minim i més turistic amb la Maria de 2 anys i la Pilar en espera de 6 mesos).

El problema ara: els 25 kg que carretejo jo amb La Maria i els 12 de Kg que carreteja la Pilar. I Això lo minim en estiu tenint en compte que has de carrega jalo, aigua ...

Cada vegada més dificil fins que la Marieta camini tota sola, que ja fa algun pinito.

Per Rofar ...10 anys !!!

Crec que l´impediment serà la pujada que tingui ganes de fer i no el refugi on aneu. Si ho veneu com una ventura la canalla estarà super motivada.

Els refus... compte... Possiblement no siguin guardats, l´any passat a principis d´octubre, a la Restanca només quedava la part lliure.

Sort.


   Ocultar todas las respuestas      
Monday 17 september 2007 - 10:49

Hola Peredimoni,

Les pujades ja les hem fet, aquesta entre altres. La qüestió del refugi era aprofitar estar a dalt del Circ per partir d´aquesta alçada i travessar cap al Circ del Gerber. És l´avantatge del refugis i més , crec jo, per iniciar a la canalla, doncs, fent-los servir no em plantejo caminades a bon ritme (sense la nena fas més via). Fins ara he fet nit a campnigs i les rutes eren d´un dia, ja tinc ganes de fer alguna cosa més llarga sense forçar. Crec que els refugis poden ser la solució.

 

Salutacions

 


   Ocultar todas las respuestas      
Thursday 18 october 2007 - 20:51

...doncs.... va pujar tota sola excepte  10´ al troç mer dur de l´última rampa, que va anar al damunt dels 25 kg de motxil·la del pare ( ja se sap, "quien con crios se acuesta..."). Crec que em va veure tan fotut que quan la vaig deixar a terra -per esgotament, es clar- va fer el que quedava: CORRENT .

La tornada a l´endemà la va fer tota sola (amb el truc de comptar les marques semblava que tenia pressa i tot!) malgrat que va arribar esgotada i nomès pujar al cotxe es va adormir.

Una experiència a repetir (encare que l´hagi de tornar a dur coll).

Karles


   Ocultar todas las respuestas      

 


 
  Si quieres abrir una conversación nueva entra  aqui 


 
  volver al indice del foro.
 
 
 

Estas en la Versión web | cambiar a versión para dispositivos móviles


Contactar con Administrador Madteam.net (David Oliveras) (este NO es el contacto del club exc. madteam)


© David Oliveras 1997 - 2024 Licencia de Creative Commons | Nota Legal | Política de cookies | BLOG
 
Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para asegurarte una mejor experiencia. Al usar nuestro servicio, aceptas el uso de las mismas. Pulsa para ver más información sobre las cookies
Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para asegurarte una mejor experiencia. Al usar nuestro servicio, aceptas el uso de las mismas. Pulsa para ver más información sobre las cookies