La web original de MadTeam, online desde 1997
Entrar | Registrate
MadTeam > Foros de Montaña y Grupos > Tecnica y Material >comidas leofilizadas

Tecnica y Material

volver al indice del foro.

Tuesday 20 june 2006 - 14:17:01

comidas leofilizadas

hola amigos me gustaria saber como funcionan estas comidas si son buenas y todo eso como se preparan es para salida alpes este verano graciasss.
xav

  

expandir todo contraer todo 15 Respuestas Última respuesta Friday 23 june 2006 - 08:52

 
Tuesday 20 june 2006 - 15:17
... esto no lo habias preguntado ya?

yo he probado las del, como diria Pekas, Decarton y bueno.. para un apaño en altura....

   Ocultar todas las respuestas      
Tuesday 20 june 2006 - 20:37
merçis
si pero man dixo que lo colgase x aqi q me contestaria mas gente merçis aqui en tecnica

   Ocultar todas las respuestas      
Tuesday 20 june 2006 - 21:38

"leofilizada?"
aquí tens la tigretilizada:

El menjar liofilitzat que es comercialitza en format menús tenen certs aventatges, alguns són els que busquem: poc pes, facil i rapida preparació i pal·latabilitat correcte. Però els hi hem de sumar: equilibri hidrat-proteic correcte, kcalories acceptables per un àpat i que no és un menjar que es degradi ni que s´intoxiqui facilment.

Per contra tenim: el preu, l´escassa varietat de menús ( això es nota si un només s´alimenta d´això i la travessa o expedició es llarga) i que el costum treu mérit culinari, portejador i imaginatiu a les sortides.

Personalment només optaria per menús precuinats liofilitzats en nits d´arribada a altes hores, temperatures baixes on es necesita cuinar ràpid i l´aport calóric sigui lòptim ( sempre acompanyat de bastant liquid, llavors),mandrosos empedernits o rutes on la priorització del pes sigui absoluta.

Igualment tenim moltes alternatives als menús. Avui en dia disposem de molts aliments precuinats deshidratats en el súpermercat de compra diaria: arrossos que es bullen en 5 minuts, couscous que nomes requereixen aigua templada, noodles xinesos, verdura deshidratada per sopes, soja deshidratada per sopes o acompanyament, veluttes d´esparregs o de xampinyons molt i molt bones de la casa knör, el típic puré de patates que acompanyat duna llauna de paté o desfent-li sobrassada et surt un sopar de fastigueix batallero...

I apart del menjar comprat podem sempre deshidratar nosaltres mateixos els aliments i hidratarlos quan desitgem. Tens moltes pagines webs que tho expliquen, sobretot americanes. No parlo de fer jerky ( jo en solia fer jejejejeje però pq m´agrada) sino de deshidratar verdures i tota classe d´aliment en coccio en forn.
Deshidratar verdura es quelcom que vaig estar fent a usa quan em vaig fer un parell de sortides llargues. No ho he tornat a fer ( apart de fer jerky un parell o tres de cops) però suposo que és una alternativa barata i fantàstica als menús comprats. Allí on estigui quelcom fet amb productes naturals i tu en segueixis el proces millor que millor no??
http://www.budget101.com/dehydrated_foods.htm

per exemple.

Fa molt de temps que no mhe de trencar el cap :´( jo... jo tb vull un més sencer de penuries i disfruteeee ... a les últimes vacances vam menjar com reis tot i no tenir fogonet a mà ( bé fogonet sí pero gas no). Masses comoditats ultimament!!!


bona nit

   Ocultar todas las respuestas      
Tuesday 20 june 2006 - 22:05

www.internostrum.com per la traducció

mmm més cosetes ( ara que tinc un moment). Molta gent es queixa de lo soso que queda el couscous. Portar un parell de concentrat de brou per afegirli a l´agigüa per hidratar donarà cert gust a la sémola. Dur paperines amb especies ( el curry sol ser molt efectiu) també és una bona sol·lució. Si es surten molts dies durles en les carcasses dels rotlles fotogràfics.

El pa si fem sortides de pocs dies aguanta pero sino es torna sec i ocupa molt de vòlum. Substitur-lo per pà àrab o pa tipus "fajita" ens permet que ens duri ben bé un més i el volum i pes  redueixi considerablement. El pa d´arrós ( vietnamita o xinés) no pesa gens, el problema es que es sol trencar i en contra de la creença no sha de fregir per poder-lo digerir correctament. Només mullat amb aigua ja agafa la textura per poder embolicar l´aliment que volguem.

He vist gent portar pa d´arros ( dietetic ...) no sé com dirho... com unes gal·letes d´arros, té textura de crispeta. Suposo que és pq pesa molt poc, pero les calories que t´aporta no son masses i suposo que es deu esmicolar que dona gust.

Per sortides de molt dies fer bricolatge amb figues seques el dia abans de la ruta et garanteix tenir quelcom per picar altament nutritiu i amb molta reserva energética. Es tan fàcil com tenir figues seques ferli una insició i posarli uns pinyons una avellana, una mica de beicon ( les primeres en menjar aquestes si no es poden fer malbé)...una cullerada de mantequilla de cacahuet ( extra boca pastosa per uns minuts jejeje pero després vas com una moto)... la rel·lació pes energia es brutal i l´aliment natural i casolà.

Liquid... només recordar que l´aport de liquid es molt important i que la sed no és sempre l´indicador per beure, al contrari. Més de tres litres diaris ( que amb esport bé que els necessitem) poden fer que arrastrem masses sals a lhorina i produïrnos lleugeres hipopotassémies. Sobretot això s´ajunta en sortides a pirineus on l´aigua que prenem es molt pobre en minerals, per tant la sal i els minerals ( a través d´una alimentaciño correcte) o algun beure de pastilla no fa mal, qui diu pastilla diu serum glucosat que no és de marca i no te gust de llimona però es menys químic tb.

Ara ja... nanit... vaia rotllo!


   Ocultar todas las respuestas      
Tuesday 20 june 2006 - 22:08

arrastrarem salts a lhora que aigua a l´orina= lhorina

 

madverià avançat. tinc el nivel fil·loleg, ja


   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 21 june 2006 - 21:44
moltes merçisss vinyi mas tret d´una, a una coseta lo de las figas secas ma agradat.

   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 21 june 2006 - 23:56

De res, però la idea dels sacs de figa  no és meva... això és tan vell com el pa de figues però modificant-lo.

Ah! una cosa que no sol faltar a la motxilla es la llet condensada en tub. Serveix tant com per xumar directe en cas de necesitat d´energia, com per tenir llet per tés, colacaus o cafés, evitant que se´t posi dolenta la llet en pols ( la bossa de 400g es caduca en 5 mesos més o menys) i així ja no has de posar ni sucre.

  Salut!


   Ocultar todas las respuestas      
Thursday 22 june 2006 - 10:28
Este tipo de comidas, aparte de ser carísimas pierden gran parted e susu nutrientes durante el proceso de leofilización, no son nada recomendables, de verdad.
Un saludo

   Ocultar todas las respuestas      
Thursday 22 june 2006 - 10:54
La palabra leofilizar no está registrada en el Diccionario. Las que se muestran en el recuadro tienen una escritura cercana.

liofilizar.
(Del gr. λύειν, soltar, disolver, ‒́filo e -izar).
1. tr. Separar el agua de una sustancia, o de una disolución, mediante congelación y posterior sublimación a presión reducida del hielo formado, para dar lugar a un material esponjoso que se disuelve posteriormente con facilidad. Se utiliza en la deshidratación de los alimentos, materiales biológicos y otros productos sensibles al calor.

Real Academia Española © Todos los derechos reservados



   Ocultar todas las respuestas      
Thursday 22 june 2006 - 12:23
El procés de liofilització sol garantir les propietats originals d´un aliment, vacuna o antibiotic o això és el que he llegit i estudiat si tens informació contraria em pots donar fonts? n´estaria agraïda.

Segons mhan explicat la liofilització consisteix en treure la màxima cantitat d´aigua a una substancia congelada saltanse el pas a estat líquid.és un métode molt usat en la conservació de fàrmacs garantint-ne les mateixes propietats originals.
D´aquesta aplicació médica ( que primer va ser militar, com tots els avenços de la ciencia) en van sortir aplicacions estétiques i quotidianes ( com la que gaudim en l´alimentació).

Si tens info contraria donen fonts ( que no siguin errors de procediments).
merci!!!!





a construïrnos tots l´embut solar!!!!!

   Ocultar todas las respuestas      
Thursday 22 june 2006 - 13:03
La liofilització és un procés de congelació i posterior sublimació que permet garantir la quasi totalitat de les propietats nutricionals d´un aliment i tal qual queda reflectit en el Real Decret del Codi Alimentari Espanyol que ho regula. De tota manera és obvi pensar que qualsevol procés físic o químic que tingui lloc en un aliment n´alterarà les seves propietats, és senzillament un joc de química simple. Tot i això, i per pura definició i legislació, un aliment liofilitzat, quan és rehidratat, ha de complir amb quasi bé totes les característiques nutricionals i organolèptiques de l´aliment fresc. Així doncs es considera que nutricionalment parlant la liofilització sigui una de les metodologies de conservació dels aliments més adequada en la mesura que sigui aplicable.
Salutacions i bon profit

   Ocultar todas las respuestas      
Thursday 22 june 2006 - 13:11
vaya rollo!!!!...pero tu no curras, guapa???  
   Ocultar todas las respuestas      
Thursday 22 june 2006 - 13:12
casi tanto como tu, encanto

   Ocultar todas las respuestas      
Friday 23 june 2006 - 01:19
grasias a todas esas  xicas jeje q aya paz al quien no le interese pues q no lea apa un saludo wpas.

   Ocultar todas las respuestas      
Friday 23 june 2006 - 08:52
Hola xavinanga,
si lo comentas por el intercambio de posts entre el señor oscuro y yo ...no te apures...que es todo broma, creo que en el fondo incluso nos llevamos hasta bien!!! él siempre se mete conmigo....y claro está que yo pues bien me reboto además que todo lo que me dice siempre me lo tomo a broma . En cuanto a lo que preguntabas pues nada, a comer liofilizados...aunque sin acostumbrarse...que donde esté un buen plato con alimentos frescos y cocinado al momento que se quite lo demás  ahora bien...cuando no se puede....pues por suerte tenemos en el mercado toda una serie de productos conservados con diferentes métodos que no están tampoco muy lejos de las cualidades nutricionales y organolépticas de sus homólogos frescos. La industria alimentaria está haciendo verdaderas maravillas con los alimentos, si bien es cierto que también hay mucho marketing y falsos mensajes detrás de muchos productos (en particular los destinados a la práctica del deporte son un magnífico ejemplo de tomadura de pelo a gran escala y en letra mayúscula). Ciertamente no siempre es fácil el saber diferenciarlo  
Lo dicho...saludos y buen provecho

   Ocultar todas las respuestas      

 


 
  Si quieres abrir una conversación nueva entra  aqui 


 
  volver al indice del foro.
 
 
 

Estas en la Versión web | cambiar a versión para dispositivos móviles


Contactar con Administrador Madteam.net (David Oliveras) (este NO es el contacto del club exc. madteam)


© David Oliveras 1997 -2025 Licencia de Creative Commons | Nota Legal | Política de cookies | BLOG
 
Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para asegurarte una mejor experiencia. Al usar nuestro servicio, aceptas el uso de las mismas. Pulsa para ver más información sobre las cookies