La web original de MadTeam, online desde 1997
Entrar | Registrate
MadTeam > Foros de Montaña y Grupos > La Cafetería > IRREGULARITATS DETECTADES DINS L’ÀREA DE FORMACIÓ ...

La Cafetería

volver al indice del foro.

Wednesday 16 february 2011 - 10:16:42

IRREGULARITATS DETECTADES DINS L’ÀREA DE FORMACIÓ - ECAM

El Sr. Raül Lattre, és membre de la junta directiva de la FEEC, ocupant el càrrec de Director de l’ECAM

- Convoca en data 5 de maig de 2010 proves d’accés pel curs d’Instructor Voluntari en l’especialitat d’Alpinisme. http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5361&seccio=0

- El dia de les proves d’accés –efectuades a Castelldefels el dia 22 de maig al matí- el Sr. Raül Lattre es presenta com a candidat a les mateixes.

- Simultàniament a la seva participació com a candidat, el Sr. Raül Lattre forma part del tribunal avaluador, per tant valora les actuacions dels candidats, entre els quals hi és ell mateix.

- El Sr. Raül Lattre, per decisió dels 2 avaluadors –un dels quals era ell mateix- supera les proves d’accés al curs esmentat.

- Els dies 29-30 de maig (teòric) i 5-6, 12-13 i 19-20 (pràctics) té lloc el curs d’Instructor d’Alpinisme. Les condicions de la muntanya pròpies del mes de juny a les nostres latituds –amb una evident manca de neu i gel- fan que el curs quedi totalment desvirtuat: sessions compartides amb els candidats a Instructors d’Excursionisme per aprofitar professorat, reducció dels horaris de les jornades pràctiques, alguna jornada de mal temps perduda tancats al refugi i mai recuperada, dificultats per trobar professorat disponible degut a la manca de previsió i la precipitació de la convocatòria, impossibilitat de poder assolir els objectius mínims donada l’època de l’any…

- Finalment el Sr. Raül Lattre supera el curs accedint a l’acreditació federativa d’Instructor d’Alpinisme.

Val a dir que es tracta del primer Director de l’ECAM en la història de la FEEC que en accedir al càrrec no està en possessió de cap titulació de muntanya (té l’acreditació federativa de Monitor-iniciador que capacita –exclusivament- per la iniciació en l’especialitat sempre sota la supervisió d’un Instructor o Tècnic)

El Sr. Raül Lattre no ha abonat en cap moment ni l’import requerit per participar a les proves d’accés, ni la matrícula del curs (250 euros), amb l’argument que ell, com a membre de junta, està exempt de pagament.  Amb l’agreujant que tots els desplaçaments i manutencions derivats de la seva participació al curs com a “alumne”, li van estar compensats com si es tractés d’una contraprestació econòmica derivada de la seva dedicació a les tasques directives.

D’aquesta situació, exempció de pagament i compensació de les despeses derivades de la seva participació en el curs com a alumne, pel fet de ser membre de junta, també se’n va beneficiar la Sra. Marta Doncel, amb l’agreujant de que aquesta va percebre, a més a més, remuneració econòmica com a professora, en haver impartit una de les sessions.

Cal saber també que de les 12 places convocades pel curs d’instructor d’Alpinisme, només 8 van ser cobertes (d’Instructors d’excursionisme únicament 4 de les 12 i cap candidat pel que fa Instructors d’Escalada). Com queda palès dels 8 candidats, 2 són membres de junta i entre els 6 restants sobta constatar l’abundant presència de persones geogràficament properes al Sr. Raül Lattre, directament vinculades al seu cercle d’amistats de la seva vegueria i/o vegueries veïnes.

Resulta també evident que el balanç econòmic d’una formació prevista per a 12 persones, hagi resultat clarament deficitari. És a dir, que les despeses derivades d’aquest curs (preparació, professorat, allotjament, manutencions, extres ...) així com el pagament de les dietes i honoraris dels membres de junta que han participat com a alumnes -sense pagar matrícula- les hem hagut de suportar amb el pressupost federatiu que s’obté de la contribució de tots els federats i federades.

Cal també saber que aquest curs va comptar amb la visita del Sr. Gabriel Portí (ex treballador de la FEEC, col·locat a la direcció de la EEAM-FEDME, per influència del seu amic, Sr. Josep Maria Peixó) .

Aquests fets apuntant cap a un frau al món excursionista i a un presumpte acte de prevaricació.

El DECRET 58/2010 de 4 de maig de les Entitats esportives de Catalunya, diu al seu Títol 7 que fa referència a l’Estatut dels directius tot enumerant les obligacions dels directius (Art 143)

f) Rebutjar tot tipus de contraprestació econòmica o d’altra tipus no prevista en aquest decret

k) Abstenir-se d’assistir i intervenir en les deliberacions que afectin a assumptes en què tinguin un interès personal. Es considera que també existeix interès personal del directiu quan l’assumpte afecta a un membre de la seva família, fins al tercer grau de consanguinitat o afinitat, o a una societat, entitat u organisme on exerceix un càrrec directiu o hi té una participació significativa.

Queda evidenciat que els nostres directius, ignorant les seves obligacions, no tan sols no tenen escrúpols per percebre contraprestacions econòmiques i d’altres tipus, sinó que, a més, es mouen còmodament essent alhora part i jutge en les deliberacions d’assumptes formatius en els quals tenen més que clars interessos personals. 

Demanem responsabilitats. Aquestes irregularitats son molt greus i la junta directiva de la FEEC les coneixia. Una federació d´entitats té la obligació de vetllar pels procediments correctes de llurs òrgans i quan la junta és directament responsable d´un cas així, o dimiteix per dignitat, o continua essent còmplice del frau.

  

expandir todo contraer todo 21 Respuestas Última respuesta Saturday 19 february 2011 - 20:09

 
Wednesday 16 february 2011 - 10:28

La FEEC comença a fer molta pudor per dins 


   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 10:44
No sé exactament el que va passar i millor que no em demanis la meva opinió sobre aquests cursos de l´Ecam, però si has tingut prou "nassos" de fer acusaciones tan greus i concretes amb noms i quantitats, seria bo que  signessis  l´article.
Es fàcil tacar l´honor d´una altra persona darrera de l´anonimat de internet i difícil refer-ho, així que fins que no donis el teu nom aquesta informació hauria de passar com dubtosa, com a  mínim.
Ara que si és certa i dones el nom, et dono tot el meu recolçament.

Salutacions.

   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 11:03
Ara ho anava a posar Madveras. Com està la gent d´espitosa al fòrum últimament. El senyor oscuro, que molts sabem qui és i  que si no vol sortir amb l´altre nick no té perque fer-ho (hi ha unes quantes dobles i triples personalitats que corren actualment pel forum i que deriven de fa anys), no ha escrit el comunicat del seu puny i lletra sino que son unes manifestacions fetes públiques per internet per Palestra Excursionista.  Suposo que quan algu llença unes comunicacions d´aquest estil contra la FEEC i fins i tot demana públicament eleccions (ho podeu trobar publicat també) alguna cosa hi deu haver. Ara bé, cal ser prudent també alhora de linxar ningú i cal saber que palestra està vinculat amb l´equip que fa dos anys va perdre les eleccions a la junta de la FEEC.
Tothom és innocent fins que no es demostri el contrari, aniria bé recordar-ho de tant en tant abans de posar-se en linxaments de persones, entitats, botigues d´esports, etc...Ara bé, les coses naturalment s´han d´indagar, contrastar i si cal actuar.

   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 11:36
Yetifan, he tingut els "nassos" de penjar...el que m´arrivat per un altra via, jo no escric aquests comunicats...ho he penjat aquí...perque cadasqu opini...basicament com el que penjar la foto d´una piada.

I això que dius que ho recolzas si ho signo, si signo com Pepito Perez...també ho recolzaras?...o intentaras contrastar altres opinions?

I millor no parlem d´anonimats...que tots tenim el nostre.

I no perque m´amagui darrera d´un nick com "el señor oscuro" pensis que soc molt dolent, darrera ...al dia dia...soc més bó que un pa amb tomaquet!!

Bé, el fet era "difondre" unes males "maneres" de fer les coses per part de la nostra Federació, evidenment caldra veure el parer...de la FEEC, pero si ens hem d´esperar a veure el seu comunicat...ho tenim clar.

Com amb el tema Certascan, noooo....que enlloc de fer un comunicat inicial ...amb lo realment passar...nooooo..deixem que la cosa s´enmerdi....i quan estic tot ben embolicat, amb un llaçet i una etiqueta de "feclicitats"...enlloc de fer el comunicat als muntanyencs, als federats...a les entitats...que son els que aguantan la FEEC...no millor fer-ho a una revista...molt bonic!!!

Doncs amb això...el mateix....diran que claruuuuuuu....que ha de fer la oposició (Palestra)...recriminar "maneres de funcionament", quan realment...durant el proces electoral...es pasaven el dia tirant-se els plats pel cap.

Tot això...ho son atacs sense més...o hi ha algu al darrera, tenim la visió d´aquests senyors de Palestra...no tenim la de la FEEC, mentres tant...enlloc de tirar-nos els plats pel cap entre nosaltres...que tal si opinem, de fet...un foro es per això.

I des de petit...jo sempre havia escoltat allo de...cuando el rio suena, agua lleva.

Apa siau!!

P.d. he penjat això perque la gent opini, no soc jo qui critica...si algu s´ha sentit ofes...demanó disculpes.



   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 11:44
Jo si escric una cosa que no és meva poso la font, per evitar aixó que ha passat, malentesos i evito que la gent pensi, com he pensat jo, que ha estat un escrit de un troll, com passa amb altres foros.

Respecte al tema que ens ocupa, que tingueu sort la gent que es preocupa per la veritat i la claretat en la institució  .

Salut.

   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 11:48
Per mi aclarit...tens raó, no he posat la font

   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 14:11
Primer el tema de Certascan del qual la mateixa federació ha reconegut que ens va mentir a tot el col·lectiu que representa.
I ara això... sí, valen, falta la versió de la FEEC, però que farem, esperar a que emetin un parell de comunicats amb falsedats i que després diguin que tot és veritat a Desnivel?

Això sí, sembla que a la immensa majoria de centres ja els està bé tot això, així que al final igual tenim el que ens mereixem :(

   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 15:24
La FEEC ja fa molts anys (els de palestra no actuaven gaire diferent) que actuen aixi.

El problema quin es? que a ningu li interessa

Quant passa una cosa com aquesta, o com la de certascan, surt la informació, la gent es queixa i despres... res.

Els clubs, que son els autentics MEMBRES de la FEEC, no fan res. Les honroses excepcions que es queixen, la majoria d vegads queden soles devant de la totpoderosa FEEC i poden sortir perjudicades.

Ademes(ho hem comprobat al CE MADTEAM) encara que iniciis una queixa i demanis explicacions, resulta que no et sents recolçat ni pels teus socis. Un exemple recent, el tema de Certascan, el CE MADTEAM ha fet un parell de comunicats demanant a la FEEC explicacions, pero els socis, com si sentissim ploure... ni un 1% dels socis ha dit res... ni un 1% (no es conya)

Ara es fa una trobada a Certascan, aquest cap de setmana... a veure quants membres del colectiu excursionista - muntanyenc hi van... 

Els clubs ens hem convertit en una especie de gestoria de licencies, i nomes si ens interessem una mica organitzem coses tipus concursos, cursos... pero no ens enganyem NINGU ENS HO RECLAMA, ho fem per que alguns pensem que es la nostra obligacio. Es alucinant, pero es aixi. A les juntes generals de socis habitualment som mes membres de la junta, que de la resta de socis. I a la junta som 5... i em consta que aixo passa a la majoria de clubs...

Que vull dir amb tot aixo? que la FEEC pot fer el que vulgui amb impunitat, ja que qualsevol irregularitat no es denuncia, i quant es denuncia, ningu li dona suport, i quant algu li dona suport, esta sol com un mussol...

Aixi que el que tindriem que fer es PENSAR que podem fer, que podem fer per que els organs executius del clubs, i en consequencia de la FEEC, no tinguin impunitat per fer el que els hi dona la gana. Si continuem en aquests dinamica, que el club no el vull per res, nomes per fer-me la licencia, doncs el resultat es aquest.

Ens aniran traient drets, el dret d´ anar a la muntanya i dormir on em doni la gana, ens treuran els refugis per fer hotels, ens obriran pistes per a que pujis en cotxe, ens tancaran pistes per a que nomes pujin taxis, ens pujaran els preus de les licencies per anar a buscar boletaires en helicopter, ens prohibiran escalar, anar a la neu (si no es amb forfait)... i les federacions que fan en contra de tot aixo... el que li demanen els seus socis... 

i que demanen els socis?

RES

Aixi doncs, com diu Idaho, tenim el que ens mereixem. I reseu, per que no vingui un Berlusconi.

Sento ser tant negatiu, pero ho vec aixi de bonic.




   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 16:48
wenas a todos!
esto de la ECAM y en consecuencia la FEEC es una metodo de formación caciquil en la que tu si te "mueves"  y tienes amigos pues te haces un curso gratis y luego te dedicas a dar formación "voluntaria" ( juas juas) de alpinismo. Señores eso en mi pueblo se llama guia de montaña y para ello ya hay una formación técnica homologada por el Consejo Superior de Deportes, el Ministerio de Educación y la Conselleria de Educacio y que cuesta mucho mas que hacer unas jornadas en Castelldefels y luego un fin de semana por alli arriba. Lo siento si la gente que se esta sacando o se ha sacado el titulo de monitor o instructor federativo y se toma a esto a la tremenda, pero lo que esta haciendo la ECAM de cobrar 250 euros para una formación que en breve no va a tener validez es una estafa en toda regla y se aprovechan que la AEGM todavia esta dando sus primeros pasos y no tiene fuerza aun para ir removiendo la federaciones, pero todo llegara.  Los monitores e instructores de la ECAM no tienen competencia  para llevar grupos ni dar cursos mas allas de sus entidades (y eso tambien se va a cerrar con la nueva ley del deporte) y se aprovechan de la inercia cultural de las decadas anteriores para que la gente se apunte a sus "pruebas"
 LA FEEC apesta desde hace mucho tiempo y la ECAM tambien, este modelo ya ha cambiado y la formación ya no tiene que depender de los aficionados a la montaña (que es digno de elogiar las ganas de formar a otros compañeros, una cosa no quita la otra) si no de profesionales y tecnicos que reciben un titulo laboral, que les permite ejerce su OFICIO.  Y si no ya veremos el percal que se montará cuando haya un "susto gordo"  y el responable sea un instructor que solo tiene la titulación federativa.

Ahí lo dejo, todo junto sin espacios ni puntos aparte.

PD: mas temas interesantes aparte del de Cerstacan es el de Toti Vales...pero como decian en Conan, eso ya es otra historia.



   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 16:55
uff... si... el tema del Toti Vales también es para comer aparte :(((((((((((
   Ocultar todas las respuestas      
Wednesday 16 february 2011 - 18:56
yo no quería expresar mi opinión, pero veo que lo has hecho por mí.

Se llama intrusismo profesional,

   Ocultar todas las respuestas      
Friday 18 february 2011 - 11:02
Si señor!
A eso se le ha llamado siempre, ¡INTRUSISMO LABORAL!

Y lo peor de todo, que todos hacemos la vista gorda y encima les apoyamos, hiendo a sus cursos, a sus convocatorias de monitores, de instructores, etc...

Ya basta de engaños,

   Ocultar todas las respuestas      
Friday 18 february 2011 - 11:05
http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5831

   Ocultar todas las respuestas      
Friday 18 february 2011 - 12:33

Sembla que la amenaça del comunicat de la FEEC implicaria també a aquesta pàgina, en donar difusió a la notícia.

 

Vaja tel.la  .........


   Ocultar todas las respuestas      
Friday 18 february 2011 - 13:51
Per favor!!! això és un foro on no s´ha calumniat a ningú. Simplement ens hem fet ressó d´una noticia relacionada amb el mon de la muntanya, que per cert és el nostre mundillo, i la mateixa ha estat comentada per els foreros. Punto pelota.

Per tant, entenc que a nosalres ni ens va ni ens ve el comunicat aquest. En tot cas, qui deu fer algo, en el cas que no pugui mantenir les acusacions que ha fet, és palestra excursionista, que es qui ha llençat la pedra.

Bastantes coses te la FEEC damunt de la taula, per anar amenaçant als seus propis clubs.

De totes formes, ja que ho ofereixen, no estaria de mes tenir la documentació relativa als cursos (ara si que s´han oferit a donar explicacions ràpides i tota la documentacio que cal, no com en el cas de Certascan) i poder pegar-li un mirada.

Si la cosa esta correcta, perfecte. Si la cosa no està correcta, ja respondran davant de qui pertoque.

salut




   Ocultar todas las respuestas      
Friday 18 february 2011 - 15:11
rapaz

d´ acord amb tu. no vec cap cosa rara en els comentaris de la gent del forum... 

pero la documentacio ja la demanara palestra... si vol.




   Ocultar todas las respuestas      
Friday 18 february 2011 - 15:27

Jo de fet tampoc veig cap comentari extrany ni compromés en el fòrum. Em refereixo a que si ha estat publicat, encara que sigui una aportació d´una persona en concret, pot ser susceptible d´haver-se fet ressó i difussió en aquesta pàgina. Tot això posant-me en la pell dels que es queixen d´aquesta difussió.

 

Però bé, no m´acaba d´agradar el que posa en el comunicat...

 

Salut


   Ocultar todas las respuestas      
Saturday 19 february 2011 - 15:54
Ya ni siquiera puedes opinar...Esto es la Santa Inquisición!

   Ocultar todas las respuestas      
Saturday 19 february 2011 - 20:09
El més trist d´això, em sembla a mí, es el futur o el llegat o com es vulgui dir que ens quedarà als joves que just ara estem començant a dedicarnos en cos, ànima i treball en aquest món. Potser per sort amb les regulacions legislatives hi haurà un marc legal on agafar-se, però el quart punt del comunicat aquest que heu penjat, m´ha remogut una mica els budells.

No he reflexionat gairebé sobre el tema ni estic suficienment informat(tampoc crec que sigui possible estar-ho debidament). Només estic reflexant en paraules les meves sensacions.

...requereix a Lluís Aloy i resta de responsables dels mitjans que se n´han fet ressò per tal que cessin en l´activitat esmentada i publiquin aquest comunicat al mateix mitjà on han publicat les imputacions falses almenys durant el mateix període de temps en què han publicat la informació que es desmenteix.

Ja suficient manipulació i censura hi ha al món com per a sobre fer-ho entre nosaltres :S

És una llàstima que en un col·lectiu com aquest(ja no solament només la muntanya o alta muntanya, si no tots els que ens agrada sortir de la ciutat, per dir-ho d´alguna manera) també hi hagi aquesta mena de problemes.

Salut i oju per allà dalt!

PD: Més que res per a en Ricard, ja que ell ho ha escrit: jo no conec gairebé ningú en aquest club ni tinc gairebé experiència, per això no he anat a cap junta, ni tampoc fins ara prou solvència econòmica com per a assistir a cursos o de més, però com tot en aquesta vida s´ha d´apendre i donar el primer pas, procuraré involucrar-me una mica més amb el club ;-)



   Ocultar todas las respuestas      

 


 
  Si quieres abrir una conversación nueva entra  aqui 


 
  volver al indice del foro.
 
 
 

Estas en la Versión web | cambiar a versión para dispositivos móviles


Contactar con Administrador Madteam.net (David Oliveras) (este NO es el contacto del club exc. madteam)


© David Oliveras 1997 - 2024 Licencia de Creative Commons | Nota Legal | Política de cookies | BLOG
 
Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para asegurarte una mejor experiencia. Al usar nuestro servicio, aceptas el uso de las mismas. Pulsa para ver más información sobre las cookies
Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para asegurarte una mejor experiencia. Al usar nuestro servicio, aceptas el uso de las mismas. Pulsa para ver más información sobre las cookies